Mechanisch Engineer

Wat doet StaticAir?

Wij zijn een jonge internationale organisatie met een passie voor schone lucht, Smart Cities en duurzaamheid. StaticAir heeft een unieke positie in de wereld, doordat wij als enige instaat zijn om de luchtkwaliteit in o.a. de stedelijke leefomgeving te verbeteren.

We helpen luchtvervuiling aan te pakken en hebben een innovatief systeem ontwikkeld, waarmee (ultra)fijnstof uit de lucht getrokken kan worden. 

StaticAir leeft een duidelijke missie met toekomst; “We all have the right to breathe clean air!”

 

We zijn per direct op zoek naar een getalenteerd 

Mechanisch Engineer (m/v)

met passie voor CleanTech en InnovatieWat ga je doen?

Een enthousiast team begeleidt jouw inwerkperiode in de wereld van fijnstof en ionisatie techniek. Je gaat meewerken aan het ontwikkelen en verbeteren van mechanische oplossingen voor de verschillende toepassingen van StaticAir. Je komt terecht in het kleine R&D team dat verantwoordelijk is voor alle technische aspecten van onze systemen. Je zult in deze functie onderdelen en complete systemen tekenen en ontwerpen, productietekeningen samenstellen, verbeteringen onderzoeken en uitwerken en veelvuldig schakelen met leveranciers. Het is een dynamische functie voor een echte pionier waarbinnen je technische en creatieve oplossingen mag bedenken en waar je samen met jouw collega's dagelijks werkt aan producten voor de toekomst van een schone leef- en werkomgeving.


  • Je gaat aan de slag met de input van het Sales team, analyseert situaties op locaties en voert metingen uit. Technische details stem je af waar nodig voor goedkeuring. Naast een sterk technische achtergrond is architectuur en design zeker ook relevant.

  • Je ontwerpt prototypes, doet onderzoek en neemt deel aan het bouwen hiervan. Je werkt project- en productie-instructies uit (ook in 3D). We zorgen dat je de beschikking hebt over de tools die nodig zijn om professioneel te kunnen werken.

  • Ook technische 'nazorg' is onderdeel van jouw functie. Dit varieert van grote tunnelinstallaties tot outdoor oplossingen en industriële toepassingen. Je helpt vragen beantwoorden van StaticAir’s productiemedewerkers en toeleveranciers en waar nodig ga je nieuwe innovaties helpen vormgeven.

  • Je verdiept je in het gedrag van luchtvervuiling, met name (ultra)fijnstof en bent leergierig. Met enige regelmaat voer je testen en onderzoeken uit naar de werking van StaticAir’s systemen en ben je een gedreven problem solver waar nodig. Je bent bekent met het programmeren van systemen en kwaliteitswaarborging.

Jouw professionele kracht:

- Je kunt werken met met Solidworks, Autodesk Inventor/AutoCAD, BIM.

- Je hebt een (zojuist) afgeronde technische MBO opleiding (bijvoorbeeld Bouwkunde, Werktuigbouwkunde of Mechatronica).

- Je hebt kennis van elektrotechniek.

- Je beschikt over doorzettingsvermogen en kunt gedetailleerd werken.

- Je bent een collega met gevoel voor humor en goede communicatieve eigenschappen.

- Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend in woord en geschrift.


Wat hebben wij te bieden?

- Wij bieden jou een uitdagende werkomgeving waarin veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling.

- Je start met ons inwerkprogramma als directe investering in jou, zodat je een warme landing hebt in ons bedrijf. Vervolgens krijg je van ons alle ruimte en de ondersteuning die je nodig hebt om uit te kunnen blinken in jouw functie.

- Voor jouw dagelijkse werkzaamheden krijg je uitstekende facilitaire ondersteuning en apparatuur.

- Je wordt onderdeel van een jong, hecht team waar je op kunt bouwen.

- Een marktconform salaris op basis van een werkweek van 38 uur.


Kies voor een duurzame baan in cleantech met toekomst bij een uniek internationaal jong bedrijf met een missie voor een beter klimaat en schone lucht!

Stuur je CV voorzien van een motivatie naar evelien@staticair.com . Wil je meer weten of heb je vragen naar aanleiding van de vacature? Neem dan contact op met Steven Finsy via telefoonnummer 0345 745920. Meer informatie vind je uiteraard ook op onze website www.StaticAir.com

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.